klantenservice@betrouwbaarwebsite.com

Ma – vr 09.00 – 17.00 uur

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze diensten? Of heb je een vraag over de badge? Of wil je iets anders weten met betrekking tot onze website? Mogelijk staat je antwoord al bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Veelgestelde vragen bedrijven

De Betrouwbare Website Badge levert talloze voordelen op. Zo verhoogt dit de conversie van je website, voorkom je boetes, kan je meerdere websites aanmelden en laat je je website gratis (her)keuren. Het keurmerk is internationaal erkend en er is zodoende ook een Engelstalig logo beschikbaar. Lees alle voordelen op deze overzichtspagina.

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn er meerdere prijspakketten beschikbaar gesteld. Zo kan je kiezen voor betalen per kwartaal, betalen per half jaar of kan je jaarlijks betalen. Jaarlijks betalen is de voordeligste keuze. Bekijk hier een overzicht van de prijspakketten.

Je kunt het logo op onze website plaatsen zodra je bent goedgekeurd door onze keuringsexperts. Hiervoor kan je je aanmelden op de daarvoor bestemde pagina. Je ontvangt ook een profielpagina van ons.

Je kunt je contact opzeggen door een e-mail te sturen naar ons. Daarmee is een aangetekende brief dus niet vereist, maar dit mag wel. Ons adres is weergegeven op de contactpagina. Na je opzegging dien je, binnen 48 uur, het keurmerk en verwijzingingen naar onze website te verwijderen van jouw eigen website

Veelgestelde vragen consumenten

Alle leden beschikken over een profielpagina op onze website. Leden plaatsen, op hun eigen website, een link naar onze website naar hun eigen profielpagina. Op die manier weet je dat het veilig is om bij hen te bestellen of om zaken met hen te doen. Heeft de website geen profielpagina op onze website, maar voert men wel ons logo? Dan raden wij af om met hen zaken te doen.

Betrouwbarewebsite.com controleert een website + het bijbehorende bedrijf op verschillende punten, namelijk:

  • SSL-verbinding. De website moet beschikken over een beveiligde verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de browser.
  • Ingeschreven bij de KvK. Het bedrijf dient ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.
  • NAW-controle. De NAW-gegevens moeten bij ons bekend zijn. Daarmee weten wij wie de website- of webshophouder is.
  • Bereikbaarheid. De webshop- of website-eigenaar is bereikbaar per e-mail en/of telefoonnummer.
  • Klachtencontrole. We controleren of het bedrijf of de website niet is gemarkeerd op het Meldpunt Internetoplichting.
  • Extra voorwaarden voor webshops. Webshops dienen algemene voorwaarden opgesteld te hebben én hebben een retourbeleid nodig.

Onze leden worden door ons verplicht om een SSL-certificaat te installeren. Zonder het groene slotje kan men niet lid worden van onze website. Het wordt gezien als een minimale vereiste en kan daarmee min of meer gezien worden als een wettelijke verplichting. Het is nogal een grijs gebied op het gebied van de wetgeving, maar onze leden moeten hierover beschikken als zij lid willen worden.

Heb je er alles aan geprobeerd om in contact te komen met een website-eigenaar die is aangesloten bij ons keurmerk, maar kom je maar niet met hen in contact? Dan zullen wij jou hierbij helpen. Hiervoor kan je een klacht indienen over de website.

Meld jouw website aan

Wil jij een website die betrouwbaar is én betrouwbaar oogt? Kies voor de Betrouwbare Website Badge. Je kunt je aanmelden in slechts enkele stappen. De kosten voor onze badge zijn maar relatief en verdien je gemakkelijk en snel weer terug. Klik op de aanmeldknop en ontvang jouw keuringsrapport binnen 48 uur op werkdagen.

Aanmelden